Måtte ta blodprøve i forbindelse med fyllekjøring

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg røyket hasj forrige lørdag, 20.feb. Natt til lørdag uken etter måtte jeg ta en blodprøve hos politiet i forbindelse med fyllekjøring. Jeg vet de leter etter THC i blodet mitt og lurer på om de vil finne det? Og: Jeg hadde jo ikke røyket hasj da jeg ble stoppet, men kan hasjen fortsatt bli tatt med i dommen? Trenger svar fort!
Kvinne, 19 år fra Rogaland

THC-syre kan spores i urin i dager og uker etter inntak, det kommer an på mengde som er blitt røyket, og over hvor lang tid man har røyket det. THC i blod derimot kan kun spores noen timer etter inntak (opptil et halv doøgn). Etter langvirig bruk kan det påvises i blod opptil to døgn. I og med at det var en uke mellom inntak og blodprøve, vil de ikke kunne spore THC i blodet ditt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.