Hei.jeg ble misstenkt for narkotika.jeg innrømmet at jeg hadde røykt hasj, siden det ble funnet to piper hos meg.jeg sa meg villig til å ta urinprøver for all slags narkotika. jeg er ikke avhengig av noen ting så jeg tenkte det beste var å sammarbeide.men etter 3 testen ble jeg ringt for å komme å prate med de. da påsto de at jeg hadde jukset på testen, noe jeg ikke hadde. det var for lite kreatin i urinen. hva betyr det? jeg måtte også ta en test på stedet, en dag jeg egentlig ikke skulle. det var helt greit for meg fordi jeg ikke har noe å skjule.men hva om den også blir feil.jeg føler jeg bare har sammarbeidet alt jeg kan og blir veldig fortvilet.hva skal jeg gjøre for at de skal tro på meg?
Kvinne, 26 fra Telemark

Kreatin finnes naturlig i kroppen, og mesteparten av kroppens lagre med kreatin er å finne i muskulaturen. Kreatinin utskilles gjennom urinen vi nyrene. Kreatinin målt i urin benyttes som et enkelt mål på konsentrasjon, f eks ved rusmiddelanalyser. Det er vanskelig å definere en øvre grense, da Kreatinin normalt varierer betydelig gjennom døgnet. Ved rusmiddelanalysene kan unormalt tynn urin vanskeliggjøre analysene og kan indikere manipulert prøve. Inntak av 0,5 – 1 liter vann eller mer vil medføre at kreatinin i urin vil kunne falle ned til omkring 2 – 3 mmol/L over de neste par timene, og dette kan medføre at konsentrasjonen av rusmidler faller under påvisningsgrensen og rapporteres som negative. Så det anbefales derfor at du ikke drikker mye vann før du avgir  prøven, eller aller helst levere morgenurin.

Legg igjen en kommentar