Hvor dyrt er egentlig hasj og marihuana? og hvordan framstiller en dem?
Gutt, 14 år fra Oppland

Hva prisen er på Hasj og Marihuana, kommer an på hvor i landet man kjøper det, og av hvem man kjøper det, hvilken kvalitet det har og hvor mye man kjøper. Det koster ca.100 kroner for et halvt gram hasj. Men det kan koste noe mer, eller noe mindre.

Hasj og Marihuana kommer fra en plante som heter Cannabis sativa. Planten inneholder en lang rekke stoffer som har fellesbetegnelsen cannabinoider. Det viktigste av disse er delta-9-tetrahydrocannabinol (THC). I hovedsak er det dette stoffet som gir rus. Flere forskjellige produkter framstilles av Cannabis sativa; marihuana, hasjisj og cannabisolje.

Marihuana er et uforedlet produkt av cannabis, og består vanligvis av tørkede blader av henholdsvis toppskudd og blomster, men kan også inneholde stilker eller frø. Fargen på marihuana er brun eller grønnlig.

Hasjisj eller cannabisharpiks er den THC-rike plantesaften eller harpiksen fra planten. Den er oppkonsentrert og er presset til plater eller klumper sammen med deler av cellulosematerialet. Fargen varierer fra lys brun eller grønn til nesten sort.

> Les mer om hasj.

Legg igjen en kommentar