Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hva kan jeg gjøre for å klare å slutte

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg har et problem med alkohol, hasj og amfetamin.¨jeg prøver å slutte men jeg klarer ikke. Hva kan jeg gjøre for å klare å slutte?
Mann, 19 fra Telemark

Det finnes ulike hjelpetilbud, dessverre så har flere av de noe, eller lengre ventetid. Det finnes institusjonsbehandlig/kollektiv eller poliklinisk behandlig. Det finnes også selvhjelpsgrupper som NA (anonyme narkomane). Du kan gå inn på disse sidene her og lese om ulike kollektiv der de har behandling. Du kan også gå inn på fritt sykehusvalg sine nettsider og se hvilke type behandlinger de har der. Hvis du synes det er vanskelig og uoversiktelig kan du ringe dem på nr; 800 41 004. På frittsykehusvalg.no kan du lese både om institusjonsbehandling og poliklinisk behandling. Poliklinisk behandling er et dagtilbud der du kan bli med i gruppeterapi, eller kun få individualsamtaler med en terapeut.Mange steder finnes egne ruspoliklinikker (RUPO). Ønsker du å vite mer om disse tingene, kan du ta kontakt med ruskonsulent på NAV, eller fastlegen din. Begge disse kan henvise deg til disse stedene. Begge disse har også taushetsplikt. Du kan også ta kontakt med helsestasjonen for unge, hvis du ønsker hjelp med rusproblemet ditt.Ønsker du å søke om behandling via legen eller ruskonsulenten skal behandlingsstedet som mottar henvisningen din vurdere den innen 10 virkedager. (For alle over 23 år er fristen innen 30 dager.) > Les mer om rettigheter her. NA, er et sted man kan ta kontakt hvis man ønsker å treffe andre som har vært rusavhengige, eller har hatt et rusproblem, men som nå har klart å slutte. Noen opplever hasjguiden som et hjelpemiddel til å klare å slutte mede hasj.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!