Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Cannabis på rullebladet

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Min sønn har begynt og røyke cannabis og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal reagere. Han begynte og drikke alkohol som 16 åring og han blir veldig utagerende ved alkohol inntak , slåss og bråker mye. Nå etter han begynte med cannabis er han blitt roligere , drikker nesten aldri , har begynt og vise interesse for andre ting som musikk og film. Det er nesten forvirrende da skolekarakterene også er blitt bedre. Han er ikke inne i noe rus miljø og har gode og nære venner,han røyker i tillegg sjeldent etter hva jeg vet. Han har vært veldig åpen om det etter jeg oppdaget det..Jeg er noe forvirret da jeg var overbevist om at cannabisbrukere var ekstremt sløve og passive. Jeg har ikke lyst og politianmelde min sønn men har sagt at jeg ikke aksepterer at han har det i huset eller bruker det her , noe han har akseptert. Han har aldri kjørt i påvirket tilstand heller etter hva jeg vet.. Det som faktisk bekymrer meg mest er at han kan bli tatt og få dette på rullebladet noe som kan ødelegge for fremtidige jobber. Hva skal jeg gjøre her ?
Kvinne fra Rogaland

Det kan jo virke som om sønnen din ikke tåler alkohol særlig bra, og da er det jo positivt at han ikke drikker noe særlig. Om den positive endringen i din sønns atferd skyldes hasjbruk eller at han har blitt eldre og mer moden er ikke godt å si. Kanskje er det en ide å legge vekt på de positive endringene, at han får vite fra deg det du observerer. Du skriver at han er åpen om hasjbruken, og det er jo et godt utgangspunkt for å fortsette å ha en åpen dialog. Fortsett å vær tydelig på dine holdninger og hva du aksepterer i ditt hus, men la ikke dette være et tema til enhver tid. Dersom du har behov for faktainformasjon om hasj, kan du lese på Folkehelseinstituttets faktaark om rusmidler . Det kan styrke deg i samtalene med din sønn, at du faktisk vet hva det dreier seg om. Mange som røyker hasj bagatelliserer stoffets virkninger/bivirkninger, og er ikke klar over hva dette kan medføre av skadevirkninger på sikt. Mange unge tester ut forskjellige rusmidler, men nesten alle går videre inn i voksen alder som rusfrie menneske, iallefall i forhold til de illegale rusmidlene. Blir han tatt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand vil han bli fratatt førerkortet for kortere eller lengre tid, og straffet med bøter eller fengsel. Det kan også være vanskelig å få visum til noen land, for eksempel USA, og jobb hvor det kreves vandelsattest, med dette på rullebladet.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!