Jeg er blodgiver og ble satt på 1 års karatene

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

cannabisHvor lang tid tar det før hasj ikke kan påvises ved blodprøver? Jeg er blodgiver og ble satt på 1 års karatene fordi jeg røyka en joint for en månde siden. Er det noe medisinsk grunn til karatenen?
Kvinne, 23 år fra Sør-Trøndelag

Hasj kan i utgangspunktet bare påvises noen timer i blodet. Men dette er fordi man, når man tester for hasj, tar utgangspunkt i terskelverdier og ikke i hvorvidt det overhodet er spor av THC i blodet. I følge Blodbanken regnes bruk av stoff som risikoatferd. Snarere enn en medisinsk begrunnelse, ville da begrunnelsen gå på en generell forsiktighet når det gjelder folk som har brukt illegale stoffer. Du kan ringe Blodbanken på 22118900 og be om å få snakke med vakthavende lege hvis du ønsker det.

I Veileder for transfusjonstjenesten i Norge står det følgende om dette: Engangsbruk av injeksjon eller sniffing av kokain og andre narkotika som inntas gjennom neseslimhinnen utelukker permanent. Det samme gjelder vedvarende bruk av narkotiske midler som ikke injiseres eller sniffes. Sporadisk/engangs bruk av andre narkotiske midler: Godkjenning bare etter vurdering av lege, men minimum ett års karantene fra siste gangs bruk.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.