hva akan skje vis man startet med svake narkotiske stoffer som f.eks. cannabis, hasj og andre stoffer?
Gutt, 14 år fra Rogaland

Vet ikke helt hvor du vil hen med spørsmålet ditt, men det kommer helt an på. Noen prøver å ruse seg på det én eller noen få ganger, så slutter de. Noen bruker det innimellom, kanskje i helgene. Noen begynner å bruke det oftere og oftere, nesten daglig. Noen blir avhengige av det og må ha det hver dag. Noen begynner også å bruke andre stoffer fordi de allerede er i kontakt med et miljø der det er lett tilgjengelig. Noen av de som prøver cannabis liker rusen, andre ikke. Vil anbefale deg å lese mer om cannabis på Folkehelseinstituttets sider.

Cannabis blir av og til omtalt som «gateway drug,» eller en «døråpner» til andre illegale rusmidler. Denne artikkelen på Sirus’ sider belyser dette temaet.

Legg igjen en kommentar