Hva skjer hvis du bruker narkotika? Hvordan kan man da behandles?
Gutt, 14 år fra Vest Agder

Det kommer helt an på omgivelsene og hvilket rusmiddel man bruker. Det kommer også an på om man har blitt avhengig av stoffet eller ikke. Hvilke stoffer som finnes, og virkningen av de ulike stoffene kan du lese mer om på disse sidene her.

Hvis man har blitt avhengig av narkotika, altså ikke klarer å slutte å bruke det på egenhånd, kan man få tilbud om behandling. Det vanlige er da at man kontakter legen sin, eller noe som heter ruskonsulent som jobber i kommunen, de kan hjelpe til med å søke behandlingsplass og henvise videre i hjelpeapparatet.

Behandling kan foregå på institusjon, da bor man på et sted og får hjelp til å leve et liv uten bruk av rusmidler. Noen av disse stedene får man medisinsk hjelp samtidig som det er mye samtaler og arbeidsoppgaver. Man kan også gå i behandlig der man prater med en psykiater/sosionom/psykolog en eller flere ganger i uken. Har man brukt heroin feks. er det flere som går inn i et behandlingsopplegg som drives av LAR (legemiddel assistert rehabilitering) da får man utdelt medisiner som bl.a metadon og subutex. Man kan lese om ulike behandlingssteder på frittsykehusvalg.

Legg igjen en kommentar