Hva kan man gjøre for å slutte med rus?
Kvinne, fra Akershus

Det kommer an på hvilke rusmidler det gjelder. Først og fremst må man være motivert og ville slutte selv. Da må man ta et valg i forhold til det, og jobbe med de utfordringene som måtte komme opp. Det kan være greit å gjøre seg kjent med de ulike abstinentsymptomene som etterfølger ulike type rusbruk.

For en del personer er det viktig å bryte kontakten med rusnettverket sitt for å klare å slutte med rusmisbruket. Det kan også være lurt å være åpen og ærlig om situasjonen man står i til de menneskene man omgås til daglig.

I en del tilfeller klarer man å slutte selv, noen ganger er det vanskeligere, og da kan det være bra å gå til poliklininsk behandling, mens andre ganger kan det være best å legge seg inn til behandling (institusjon). Har man problemer med å slutte alene, kan det være lurt å ta kontakt med lege eller en ruskonsulent (holder til på NAV). NA og AA har selvhjelpsgrupper som mange opplever som en god hjelp og støtte. Hvis man er under 18 år og ønsker hjelp, kan man ta kontakt med barnevernet, helsesøster, utekontakten og helsestasjon for ungdom. Ønsker du mer konkrete tips, eller mer informasjon om ulike hjelpetiltak er du velkommen til å ringe oss.

Legg igjen en kommentar