Vår sønn er 14 år og skal ta urinprøver.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vår sønn er nå 14 år. Han ble for et år siden tatt i å røyke hasj. Vi har siden testet ham hjemme sporadisk. Forrige uke testet han positivt på thc,amfetamin,benzodiazepiner og metamfetamin. Han innrømmet da å ha røkt hasj, men benektet på det sterkeste resten. Ny urinprøve ble tatt dagen etterpå og levert fastlegen. Prøven var da negativ på alle testede stoffer. Det viser seg imidlertid i ettertid at urinen ikke var hans, men hans bror sin. Vi vil etter dette ikke teste ham selv lenger. Dessuten vil vi nå teste ham en gang pr uke. Vi har fått henvisning til bup men vi har ikke lyst til det fordi vi er redde for stigmatisering og at det settes igang en prosess som det i ettertid ikke går an å stoppe,dersom det skulle være ønske om det. Resultatet kan bli papirer som vil følge ham i lang tid. Finnes det noe sted der vi kun får testet ham uten en lang utredning? Vi vet at det kan gjøres på Furst, men det vil koste kr 750 pr gang og over tid vil det bli dyrt. Finnes det lignende tilbud som er rimligere? Eller må det alltid involvering av offentlige etater for å fa dettte rimelig eller gratis?
Akershus

Så vidt vi vet må man gå gjennom offentlige etater for å få slike tester rimelig eller gratis. Alternativet er å betale det selv. Enten via lege, eller at man får rekvisisjon fra lege for å levere prøven direkte til eks. Fürst eller andre steder som tar analyse av urinprøver.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.