RUStlf logoEr stoffer som jwh-018, jwh-073 og jwh-250 ulovlige i Norge? Hvilke konsekvenser hadde det fått hvis jeg bestiller det i posten og eventuelt blir stoppet?

Mann 19, Buskerud

Det har ikke lykkes oss å finne sikkert svar på dette. Stoffene du nevner er syntetiske cannabinoider, men er ikke å finne på Narkotikalisten, slik f.eks. cannabis og cannabisharpiks er. Imidlertid vil man i tillegg til stoffene nevnt i denne listen også kunne kalle narkotika: «Salter og derivater av disse og mulige isomere, estere og etere av stoffene eller deres salter,» og «Preparater med innhold av stoffer eller droger på listen.» Det kan hende at nevnte stoffer vil kunne defineres inn under en av disse bestemmelsene. Her befinner vi oss i beste fall i en gråsone rent juridisk.

Generelt kan man si at dersom posten stopper en forsending inneholdende ulovlige stoffer, vil de kontakte politiet, som forfølger saken videre.

 

 

 

Legg igjen en kommentar