RUStlf logo
hei! min samboer og far til min datter har drevet med narkotika i 12 år, men er hovedsaklig hasj han har 1000 unnskyldninger til ikke å slutte med. han gå nå til lege og tar urinprøver 2 ganger i uka. har ikke fått noe tilbakemelding på resultatet av dem. han påstår at han ikke røyker(hasj) lenger, men er mye nede hos en kamerat som gjør det. og vær gang han kommer hjem igjen fra han kameraten er han rød i øynene, passiv og sløv. mitt spørsmål er da: kan man bli fjern av og sitte i samme rom som en som røyker? vet det blir røyket ganske mye inni den leiligheten…og kan dette da føre til at han får positive urinprøver? setter pris på svar.;)

Kvinne 23, Oppland

Det skal veldig mye til for at passiv røyking slår ut på urinprøve. Det er blitt gjort førsøk der en person satt i en bil der alle røyka hasj, vinduene var igjen. Han som bare var passiv røyker fikk i dette tilfellet positiv urinprøve, men det sier noe om hva som skal til. I praksis betyr dette at det er svært liten sjanse for at man blir positiv av passiv røyking, og det er også tilsvarende usannsynlig at man blir ruspåvirket i særlig grad av dette. De tegnene og symptomene du peker på, tyder jo på at din samboer er noe påvirket, men man kan aldri vite sikkert. Det kan hende at hans prøver vil ta noe tid å få svar på, i og med at laboratoriene i disse tider med svineinfluensa nok er ganske overarbeidet. Vanligvis tar det en uke eller omkring det å få svar.

Legg igjen en kommentar