Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Pappaen min drikker veldig mye

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

rustlf-logo 75x67Pappaen min drikker veldig mye.. Har vel vært periodedranker i mange år. Men i det siste har det kun blitt værre. Han har mistet mange av sine nærmeste og er i ferd med å miste meg også! Nå har han drukket non-stop i tre dager og dette vil nok fortsette til over helgen! Hva kan jeg gjøre for at pappas liv skal bli bedre? Det er vel slutt på tvangsinnleggelse? Har mange ganger sagt at jeg gir opp, og har prøvd dette.. Men ingen bedring.. Må jeg bare sitte å se på at han forfaller? mvh frustrert datter

Kvinne 22, fra Nordland

Det skal nok en god del til for tvangsinnleggelse. Dette kan du få informasjon om ved å ringe Fritt Sykehusvalg på 800 41 004 (hverdager 8-15). Ellers er nok det eneste mulige å snakke med ham om hvordan du opplever drikkingen hans, selvfølgelig når han er edru. Fortell ham hva det gjør med din egen og hans situasjon. Dersom han innser at han trenger hjelp, kan han ta en samtale med fastlegen sin og få en henvisning til behandling, enten poliklinisk på en ruspoliklinikk eller innleggelse på en rusinstitusjon. Du kan kontakte Veiledningssenteret for pårørende på telefon 22993490 for råd og veiledning, og Al-anon/alateen, for de som lever med en alkoholiker eller er berørt av en persons drikking. De kan nåes på telefon 51660000. De vil kunne gi informasjon om støttegrupper for pårørende/barn av alkoholikere i ditt distrikt. Ellers er det viktig at din far klart og tydelig får høre hva drikkingen hans gjør med deg, og at dere som er berørt i felleskap stiller krav om at han bør endre på dette. Du kan også gå inn på www.frittsykehusvalg.no og se hva slags behandlingssteder som finnes i nærheten av dere.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.