Opprådd over far

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

rustlf-logo 75x67Jeg er ganske opprådd og vet ikke helt hva jeg bør gjøre videre. Min far lider av alkoholisme. Vært det så lenge jeg kan huske. De siste 10 åra har det bare gått nedover. Ble skilt, mistet jobb, førerkort, endte på sosialen, jeg tok over et belånt fritidshus som skulle bli min arv. De siste par åra har det lille han har fått på sosialen gått mer og mer til alkoholen.

Jeg har flee ganger måttet «låne» han penger til mat. Og jeg må handle jevnlig til han. Fylle fryser etc. Jeg er jo klar over at jeg ikke burde dette, men kan ikke se på at han ikke har mat. Han har blitt veldig tynn, og har mistet de fleste tennene. Han er bare 57 år, og hadde ingeniørjobb…. Jeg føler at det nå er kommet så langt at det ville ende galt om han ikke får hjelp. Det hele er forverra av at han benekter alle problemer!! Han har blitt veldig redusert mentalt også. Lurer veldig på hva jeg skal gjøre…. Jeg er også enebarn, så har heller ingen å dele dette «problemet» med.

Kvinne 34, Møre og Romsdal

Det er lett å forstå at du er opprådd over situasjonen.Det at du føler at du ikke har noen å dele dette problemet med gjør det ekstra vanskelig for deg. Og det er også forståelig og naturlig at du ønsker å hjelpe din far, noe du også gjør.Men ved at du låner ham penger, handler inn mat og fyller fryseren for han, gjør at han kan fortsette med denne livsstilen han har. Snakk med din far, fortell ham hva du føler og hva du ser. Vær en støtte for ham dersom han vil søke behandling, men bidra ikke til et forstatt rusmisbruk ved å kjøpe mat eller gi ham penger ol..

Din far kan søke hjelp via sosialkontoret siden han allerede har kontakt der. Der kan de henvise ham til rusbehandling. Han kan også etterhvert få hjelp til dekning av tannbehandling og annen hjelp dersom han trenger det. For din egen del kan du kontakte Veiledningssenteret for pårørende på telefon 22993490, som har et spesielt fokus på mennesker i din situasjon. Du er også velkommen til å ringe oss for en prat på 08588.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.