Hvilke er de vanligste rusmidlene blant ungdom?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg bare lurer på hva som er det vanligste får ungdom av rusmidler. Jeg skal skrive en stil om det, og jeg trenger litt informasjon. Kan dere skrive litt? det hadde vært veldig fint.

Jente, 13 år fra Vestfold

Blant ungdom er det først og fremst alkohol og cannabis som er vanligst. Hvor vanlig dette er kan du lese mer om i Ungdomsundersøkelsen til SIRUS (Statens institutt for rusmiddelforskning). Her finner du også informasjon om andre typer rusmidler som brukes blant ungdom. Sjekk også https://statistikk.sirus.no/sirus. Hvis du er interessert i å vite mer om de ulike rusmidlene, finner du informasjon om dette på våre nettsider.

Lykke til med oppgaven!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.