Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hjelpepleier i medisinlageret

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg er hjelpepleier og har full tilgang på medisinlageret på jobben når jeg har ansvarsvakt på helg (jeg er medisinkurset).  Ikveld stjal jeg 5 X 5mg valium fra medisinskapet, fra en avdød bruker vi har hatt fordi jeg regener med at det ikke vil bli sporet til meg, mange har nøkler til medisinrommet og jeg vet at stedet ikke styres med en «stø hånd». Jeg har tidligere brukt Tramadol (Nobligan) kombinert med alkohol for å ruse meg, sjeldent. Nå prøver jeg 100mg Tramadol kombinert meg 5 mg Valium og alkohol for å slappe av etter en hard kveldsvakt. Hvordan skal jeg stoppe meg selv fra denne, i mine øyne, bagatellmessige rusmisbruken? Trenger jeg å søke hjelp? Og fra hvem?

Mann 29, Oslo

Dersom du virkelig vil slutte med ditt misbruk, kan du kontakte din fastlege og be om hjelp. Du kan også be om et Akan-opplegg på arbeidsplassen din dersom dere har et slikt opplegg, men det forutsetter at du har tatt problemet opp med ledelsen din, og innrømmet forholdet. Dette kan du snakke med Akans veiledningstelefon om også. De kan gi deg råd og veiledning på telefon 22 40 28 00. Du kan også be din fagforending om å bistå deg i denne prosessen, hvis du er organisert. Jo før du klarer å gjøre noe med dette problemet, jo større er sjansen for at du klarer å komme deg ut av det med jobben og hjelpepleiegodkjenningen i behold.

Du skriver at «stedet ikke styres med stø hånd». Hvis du da mener rutiner for håndtering av medisiner (hms), har du selv et ansvar for å følge lover og regler, samt å varsle ledelsen om uregelmssigheter. Du innrømmer jo selv tyveri, og før eller siden vil det trolig bli oppdaget. Da er det kanskje nærliggende å tro at du risikerer å miste jobben, og evt. bli politianmeldt. Faren er også tilstede for å miste godkjenningen som hjelpepleier.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.