Hei, har røykt hasj i helgene nå i ca ett og ett halvt år. Noen ganger mer, andre ganger mindre – men gjennomsnittlig 2-3 joints en dag i uken. Vurdere å slutte nå, den eneste grunnen det skulle være er frykten min for kols og andre lumske lungesykdommer. Hvor stor er sjangsen for at en «festhasjrøyker» pådrar seg kols eller lignende? Røyker ikke utenom og bruker ikke snus. Hasjen blir blandet med tobakk, gjerne fra filtersigaretter. Og om mulig, finnes det substitutter for tobakk som ville gjort affæren litt mer skånsom for lungene? Som for eks urter av div slag, som er tilgjengelig over disk? Helst i bergensområdet(vet dette ikke er 1881, men skader ikke prøve (-: )

Mann på 20 fra Hordaland.

 

Du kan selvsagt pådra deg luftveisproblemer som astma og kols selv om du bare er festrøyker, men det vil sannsynligvis ta lengre tid enn for en som er dagligrøyker. Og om det finnes noen substitutter for tobakk som er mer skånsom for lungene kjenner vi ikke til. Det som også er skadelig når du røyker, i tillegg til tobakk og hasj, er kullos. Har du flere spørsmål ang.røyking, kan du kontakte Røyketelefonen på nr. 80040085.

Legg igjen en kommentar