Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Fått i meg marijuana

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Har vært på et par fester , fått i meg noe jeg ikke skulle ha fått i meg i utgangspunktet altså marijuana. Erger meg utrolig over dette, først var det igrunn bare fryd og gammen, men så kom nedturene. Har alltid vært en reflektert og sosial person, men dette er forandret merker jeg. Er ofte deprimert eller sur, og lar aggresjonen min gp ut over andre, er ikke sikker på om dette er fordi jeg begynner å bli avhengig (noe som jeg ikke har lyst til å bli og derfor holder meg borte fra alt nå) eller fordi det er helt tilfeldig i forhold til hva som skjer i familien osv for tiden. har prøvd det en 10 ganger tilsammen , ikke stort mer enn det, men merker at jeg aldri skulle prøvd det i utgangspunktet. Kan dette være grunnen til at jeg alltid har nedtur, spesielt etter at jeg har sagt hade til kompiser eller venniner på gaten merker jeg det for eks på t banen hjem. begynner å tenke, gruble og fiksere, men kommer liksom ingen vei. Hva kan grunnen være?

Mann, 17 fra Oslo

Det er vanskelig å si hva grunnen til dette kan være. Noen mennesker som har en disposisjon i retning av å utvikle psykiske problemer etter kun få gangers bruk av cannabis (hasj/marihuana). Det er viktig at du ikke blir skremt av å høre dette, men kanskje heller tenker over om det kan være ting som skjer i familien osv for tiden som kan være grunnen. Høyst sannsynlig er dine reaksjoner en kominasjon av mange faktorer. Folk som har brukt mye cannabis, og som slutter med det, reagerer ofte med å bli deprimerte eller sure. Og de lar kanskje aggresjonen gå ut over andre. Men dette er folk som har brukt betydelig mer enn deg, og vi tviler på at du begynner å bli avhengig. Men det er mulig at bruken av cannabis har utløst reaksjoner hos deg som du nå sliter med. Vi ville anbefale deg å snakke med noen voksne om hvordan du har det. Det trenger ikke være foreldre eller foresatte, dem kan det kanskje være vanskelig å være åpne med. Det beste ville kanskje være å først ta kontakt med med Utekontakten eller en Helsestasjon for ungdom Dette er tilbud til ungdom. De snakker med ungdom om det de er opptatt av, og kan hjelpe til med å løse personlige eller praktiske vansker. Ungdom snakker gjerne med Utekontakten og Helsestasjoner for ungdom om rus, vennskap, arbeid, psykiske problemer, sted å bo, skole, fritid m. m. Utekontakten og Helsestasjoner for ungdom har taushetsplikt og er gratis.
> Lenke til Helsestasjoner for ungdom
> Lenke til Utekontakter

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.