RUStlf logo
Hei.
Jeg har nettopp begynt på en 6 mnd lang behandling med medisinen Isotretinoin, tidligere Roaccutan, mot akne. Legen anbefaler å ikke drikke alkohol under behandlingstiden, men snus er greit. Jeg lurte på om hasj går fint, det er snakk om sjeldne inntak.
Tusen takk for hjelpen!

Kvinne 19, Hordaland

Det har ikke lykkes oss å finne noe sikkert svar på dette, antakelig fordi det ikke er undersøkt/forsket på. Hvis man likevel meget forsiktig skal anslå noe, vil vi si at cannabis ikke bør brukes under behandlingstiden. Begrunnelsen er at det, i følge Statens Legemiddelverk, har vært rapportert om bivirkninger i form av søvn- og konsentrasjonsproblemer, hukommelsessvikt og depresjoner i forbindelse med Roaccutan-behandling. Det er videre kjent at bruk av cannabis kan ha noen av de samme virkningene. Det er således mulig å tenke seg at en kombinasjon kan være uheldig.

Anbefaler deg å drøfte dette med legen som har forskrevet dette til deg. Legen har taushetsplikt.

 

Legg igjen en kommentar