Tatt overdose på piller

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei.
På fredagen prøvde jeg å ta overdose. Selvfølgelig døde jeg ikke, men etter den dagen har jeg følt meg skikkelig dårlig. Jeg tok mange Voltaren og en del Paracet (500 mg) også noen piller jeg fant i skuffen som jeg ikke helt visste hva var. Dagen etter drakk jeg ganske mye sprit.  Etter det har jeg hatt smerter under brystet, på begge sidene etterhvert.Jeg har også vært kvalm og har nesten ikke matlyst. Hodepine har jeg også konstant. Har spekulert på om jeg har fått diverse sykdommer eller lignende som medikamentell hepatitt. Burde jeg gå til legen med dette? Eller er det bare helt vanlige bivirkninger etter overdose?

Både kroppen og psyken din har vært gjennom en stor påkjenning de siste dagene, så at du fremdeles føler deg rar i kroppen og har smerter, trenger ikke være unormalt. Det beste rådet vi vil gi deg er likevel at du tar kontakt med en lege eller en helsesøster. Du kan også ta kontakt med helsestasjonen for ungdom. Alle har taushetsplikt. Om du har fått medikamentell hepatitt eller ikke kan vi ikke svare på, men ta gjerne dette opp med en lege.

I og med at du prøvde å ta livet ditt høres det ikke ut som du har det så veldig bra. Detkan ofte være godt å prate med noen om hvordan du har det. Kanskje kan de støtte og/eller hjelpe deg gjennom denne perioden på en måte som gjør at den kan bli litt lettere for deg. Venner en ting, men innimellom kan det også være godt å prate med med noen voksne som har litt mer livserfaring, og som kan forstå deg på en annen måte. Alternativer til folk du kan prate med kan enten være de som allerede er nevnt ovenfor, eller så kan du få henvisning av lege til noe som heter PUT (psykiatrisk ungdomsteam), de har mye kunnskap om ungdom som har det vondt av ulike årsaker. Kanskje du kjenner noen andre voksne du har tillit til som du tenker det kan være godt å prate
med (foreldre, en tante, besteforeldre, ungdomsklubb leder…)? Du kan også ringe noe som heter mental helse, 810 30 030.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.