Sønn på 17 år som prøvde å røyke hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei!
Jeg har en sønn på 17 år. For et par uker siden prøvde han å røyke hasj (første gang) og følte at han ble helt «blacka ut», fikk høy hjerteferkvens, skjelvinger og skrek høyt. Ca. et par uker etter fikk han igjen høy hjertefrekvens og ble helt hvit i ansiktet.

Han sier også at han er liksom «utenfor» seg selv både via syn og hørsel – som en tilskuer til den situasjonen han er i. Han føler også at det brenner i bakhodet – fra nakken og oppover. Litt rar føler han seg hele tiden. Kan disse symptomene komme av hasjrøykingen?

Hilsen bekymret mor

Hasj er et dempende og hallusinogent rusmiddel. Med tanke på den første reaksjonen han fikk, kan det være den hallusinogene effekten av THC som fikk han til å reagere slik han gjorde. Det stemmer at puls og hjertefrekvenser øker når man er rusa på hasj, man får også blodtrykksfall.

At han to uker etter sitt første, og eneste inntak av hasj fikk en sterk reaksjon igjen, er ingen vanlig reaksjon. Kanskje du skulle høre med han om han har røyket noe mer, eller brukt noen andre rusmidler i etterkant av den første gangen?

Hasj kan gi psykiske plager i etterkant, legger ved en link til Folkehelseinstituttets faktasider om hasj. Her kan du lese om noen av kortids- og langtidsvirkningene ved hasjbruk. Fortsetter dette vil vi anbefale at dere tar kontakt med lege.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.