Reaksjoner ved amfetamin i sprøyte

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Tok noe amf i kveld, å rett etter jeg hadde skyti det, ble jeg svimmel, fikk ikke puste, klarte ikke å fokusere på det jeg så på å et slags trykk i brystet, kjente det var like får jeg ble borte enda jeg tok ikke så veldig mye,

 to pumper på 1,5eller noe dekte bunnen på
en colakork vær gang, så nå ligger jeg å har litt angst å lurer på hva det var som skjedde.
kompisen jeg kjøpte det av sa at jeg måtte være forsiktig for den var 80% rein, men synes den så litt rar ut, helt hvit å lukta nesten ingenting, kan det være metaamfetamin jeg fikk? håper bare det ikke var en liten overdose som jeg kunne død av… håper på kjapt svar

Mann 25, Buskerud

De reaksjonene du har fått er ikke unormale. Vi skjønner godt at du er bekymret og har angst, men det er også ganske vanlig å bli bekymret og få angst etter inntak av amfetamin. Det kan være mange ulike årsaker til det du opplevede. Det kan være pga. dagsformen din, at du har spist lite, sovet lite, er dehydrert eller liknende. Det kan også være forårsaket av noe som er blandet i amfetaminen. Eller det kan være at stoffet var veldig potent og dette er grunnen. Det er lite trolig at dette vil komme tilbake i ettertid. Men det er ikke helt umulig, og hvis du opplever det samme igjen, anbefaler vi deg å ta kontkat med lege eller annet helsepersonell for sikkerhets skyld.

Amfetamin stimulerer hjerte- og karsystemet. Stoffet gir en økt risiko for blant annet hjerneblødning, hjerteinfarkt og hjerterytmeforstyrrelser, noe som kan lede til et dødelig utfall. Slike påvirkninger på hjerte-og karsystemet er rapportert selv ved lave doser. Det skal mye til for at dette skal gi en overdose med dødelig utfall, og det lite trolig at dette er noe du trenger å være redd for. Risikoen er størst for folk som er disponert for å få
hjerteproblemer. Som sagt, går det ikke over og du er bekymret, snakk med legen (husk
at legen har taushetsplikt).

Amfetamin kommer i mange forskjellige varianter og med ulikt utseende alt etter som hvordan det er tilberedt, og hva man har blandet det ut med. Den enkleste måte å finne ut om det var metamfetamin er kanskje rett og slett å spørre den du kjøpte det av. Eller så kan du se på nettet på bilder av metamfetamin og bilder av amfetamin. Du kan lese mer om amfetamin på Folkehelseinstituttet eller på RUStelefonen.no.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.