Påvisning av cannabis i spytt

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

spyttpinneHei! Politiet kan i dag ta promillekontroll på førere, der dem blåser. Nå har de også fått en plate man må spytte på for å se om brukeren har cannabis i blodet. Hvor lenge sitter dette i spyttet, hvor lenge vises det etter siste blås?

Mann 18, Nordland

Forholdet mellom stoffkonsentrasjonen i spytt og blod varier fra stoff til stoff, avhengig av fysikalsk-kjemiske egenskaper og proteinbinding. Sammenlignet med blant annet opiater og amfetamin har cannabis lav overgang til spytt, noe som tilsier at påvisningstiden i spytt vil være noe lavere enn i blod. Uansett er det snakk om en påvisningstid på noen timer.

> Les mer om spytt som prøvemateriale ved analyse av legemidler og rusmidler

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.