Overdose av amfetamin?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. I går var det en jente jeg kjenner på 17 år som hadde tatt pepper i over 24 timer, og altfor mye. Drukket masse alkohol. Så fant jeg henne på badegulvet

helt rød oppover halsen og nedover brystet, så det hadde begynt og hovne opp osv. Så jeg ble redd og ringte ambulanse, og den kom med en gang. Er dette en mulighet for overdose at hun kunne blitt borte hvis vi ikke hadde ringt etter hjelp i riktig tid?

Mann på 20 fra Buskerud.

Overdosedødsfall direkte knyttet til amfetaminets giftighet er veldig sjeldent. Men det kan godt hende at jenta du kjenner var overopphetet på grunn av amfetaminbruk, og derav utslettet på hals og bryst. Større doser kan medføre feber, svetting, hodepine og svimmelhet. Meget store doser kan gi hurtig og uregelmessig puls, kramper, koordinasjonstap og kollaps. Dødsfall kan inntre som følge av virkninger på hjerte- og karsystemet og høy feber.Her kan du lese mer om amfetamin. Det er ikke godt å vite hva som ville ha skjedd med henne dersom du ikke hadde tilkalt hjelp. Så du gjorde det helt riktig, når du tilkallte ambulanse!

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.