Hei. Skal om noen uker inn til operasjon. en nær slektning har tilbudt seg å være hos meg de første dagene etter jeg kommer hjem så jeg slipper være alene mens mannen min er på jobb. Jeg takket gladelig ja til hennes tilbud. Nå har jeg blitt fortalt at hun er pillemisbruker.

‘Alle’ gleder seg til hun skal til meg for det kan gjøre henne godt. Men hva gjør jeg da? Vil sikkert ha behov for å ha smertestillende de første dagene. kan gardere meg med mannen min så han tar tabletter med på jobb så jeg kun har for dagen, men hva med medisinskap? Paraset og Ibux – er det sånt jeg bør ‘pakke’ vekk? Hvordan kan man ellers ‘styre unna’ et slikt besøk på en pen måte for ei som selv ikke har innsett problemet?

Kvinne på 49 fra Hedmark.

Veldig fint at du tenker gjennom denne problemstillingen, og tar dine forhåndsregler. Dersom du trenger smertestillende og du er redd hun vil forsyne seg, kan du  ha dem innelåst i medisinskap hvis du har det. Og det gjelder alle medisiner.  Du kan også kjøpe en dosett og legge tablettene dine i den, for da har du oversikten og ser hvis noe blir borte. Det beste er vel kanskje å ha dem innelås i medisinskapet, og ha nøkkelen på et trygt sted. Litt usikker på hva du mener med å «styre unna».  Dersom hun selv ikke tar opp problemer med piller med deg, er det kanskje ikke naturlig å prate med henne om det, så lenge det er noe du har hørt fra andre (rykter ?).
Lykke til med operasjonen !

Legg igjen en kommentar