Mistenker broren min for å gå på dop

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg mistenker broren min for å gå på dop eller noe lignende.

Jeg tror han tar dette for å få søvn, dette skyldes barndommen hans. Hvis han gjør dette, hva er det han tar? Og er det farlig for helsen/dødelig? Han er 23 år, ca 85 kg og høyden er nesten 1.90. Han røyker, snuser og drikker (på fester) Han nekter dette, men han tjener så bra, og vi vet ikke hva han gjør med pengene. Men oppførselen hans i det siste tyder på at han gjør dette. Hvor kan vi få hjelp med dette? Håper på svar snarest mulig, vil ikke at dette skal ødelegge broren min.

Kvinne 17, Oslo

Det er vanskelig å skulle si noe om hva din bror kanskje bruker. Man kan bruke både rusmidler og medikamenter for å bli rolig og for å sove. Trolig bruker han dempende rusmidler hvis det er tilfelle at han bruker noe. Eks på dempende rusmidler er hasj, alkohol (alkohol kan også være stimulerende) og opiater. Noen typer piller, f.eks. benzodiazepiner er også dempende. Prøv å prat med broren din og fortell hvorfor du er bekymret, og/eller prat med en av foreldrene dine så du slipper å gå alene med bekymringen din. Hvis broren din bruker rusmidler, og ønsker hjelp i forhold til det, kan han ta kontakt med lege eller ruskonsulent i kommunen (holder til på sosialkontoret). Hvis du ønsker å prate med noen utenfor familien om dette, kan du ta kontakt med , helsesøster på skolen eller en helsestasjon for ungdom. Du kan også snakke med noe som heter ROBUST, der jobber det voksne folk med erfaring innenfor alle slags type problemer (de har lokaler på Grønland i Oslo). Du, din bror eller dine foreldre er velkommen til å ringe RUStelefonen på 08588 hvis du/dere skulle ha behov for mer informasjon, råd eller veiledning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.