Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Mine svigerforeldre tar seg en dram hver kveld.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

 Mine svigerfar har de siste 10 årene»tatt seg en god dram» hver kveld. De siste par årene har min svigermor fulgt etter, og nå drikker de seg sanseløse stort sett hver eneste kveld. De lager verken bråk eller blir sinte, bare sitter rolig og drikker før de går og legger seg. De mener selv dette ikke kan være noe problem, da deres drikking ikke går ut over noen. (De bor alene i huset) Likevel mener barn og svigerbarn at dette er helt forferdelig. De snakke om å førtidspensjonere seg, eigendommen deres forfaller for hver dag og mest sannsynlig kjører de også med promille hver dag til jobben. Hva kan vi gjøre? Vi har prøvd å snakke rolig til de om at vi syns dette er helt forferdelig uten at det virker. Som sagt, de «plager» jo ingen.

Kvinne, 25.Hordaland.

Du skriver ingenting om alderen til dine svigeforeldre, men siden de vurderer å førtidspensjonere seg antar vi at de er i begynnelsen av 60-åra. Og dersom de drikker på en slik måte at dere blir plaget når dere er sammen, kan dere ta opp med dem om dere kan ha alkoholfrie familesamlinger. Forsøk å ta en samtale igjen, og fortell om bekymringen deres om at dere ser eiendommen forfalle, og at dere tenker at de kjører med promille. Spør om det er noe dere kan bidra med, strekk ut ei hånd i stedet for å kritisere.Kanskje det kan hjelpe? Ellers er det jo vanskelig å sette grenser for voksne mennesker når det gjelder alkoholbruk, særlig når de ikke plager noen, som du skriver. Her kan du lese mer om alkohol, avhengighet og hvor mye som er for mye.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.