Hei, min samboer har prøvd amfetamin som festdop tidligere,og fant det ut nettopp, jeg er helt i mot det og har bedt henne ta blodprøve vis jeg blir mistenksom. Vi er begge i full jobb og har barn på hver sin side så lurte på om dette kan bli gjort annonymt eller om hvis legen som tar blodprøven ville involvert barnevernet etc. vis en prøve var positiv.?

Dersom hun er med på å la seg teste for amfetamin hos legen, er det mest vanlig med urinprøve. Og legen har i utgangspunktet taushetsplikt om slike forhold, og dersom det ikke er grunn for at barna deres er utsatt for noen form for omsorgssvikt skal legen ikke melde dette til barneverntjenesten, selv om prøven skulle være positiv en gang. Men
det blir en helhetsvurdering fra legens side. Det beste er selvsagt at dere begge kan stole på hverandre i alle sammenhenger, og ikke er mistenksomme. Dersom dere trenger noen å snkke med, kan dere f.eks.kontakte et familevernkontor. Det er statlig, og koster ingenting.
For å finne et slikt kontor i nærheten av dere, kan dere gå inn på .bufetat.no/familevernwww.

Legg igjen en kommentar