blue-question-markKan man dø av å ta et brett med Ibux? ;o Jeg har ei venninde som har store kjærlighetsproblemer, å jeg vet ikke hva jeg skal gjøre:S Jeg er sikkeli nærvøs for henne.. hva gjør jeg?

Kvinne 17, Sør-Trøndelag

Din vennine vil ikke dø av et brett med Ibux, men hun kan få en del reaksjoner som kan være ubehagelige. Felleskatalogen sier om Ibux og bivirkninger følgende: (Sitat)
«Irritasjon av maveslimhinnen og løs avføring (diaré) er de vanligste bivirkningene ved bruk av Ibux, og forekommer hos omlag 10% av pasientene. Andre vanlige bivirkninger (hos mer enn en av hundre pasienter) er halsbrann, kvalme, oppkast, diaré, forstoppelse, hodepine, trøtthet og utslett. Mindre vanlige bivirkninger (hos mindre enn en av hundre pasienter) er mavesår, mave- tarm blødninger, forverring av tarmbetennelse og Crohns sykdom, elveblest, nesetetthet, astmaanfall, synsforstyrrelser, søvnløshet, lett uro og hørselsskader. Sjeldne bivirkninger (hos mindre enn en av tusen pasienter) er forandringer i blodet med forlenget blødningstid (nedsatt antall hvite blodlegemer eller blodplater), alvorlige allergiske reaksjoner og hudreaksjoner, mavesår med hull i mavesekken, leverbetennelse (hepatitt), nyreskader, vannansamling i kroppen (ødem) og depresjon.» (Sitat slutt)

Det er veldig bra at du ønsker å hjelpe venninna di og være der for henne. Hvis hun sliter med kjærlighetssorg o.l. er det alltid godt å ha noen å snakke med. Hvis du synes du trenger noen tips når du skal snakke med henne, anbefaler vi deg å ringe Mental Helses hjelpetelefon for å få råd der (nummeret er 810 30 030. Telefontjenesten koster 0,20 kr. minuttet fra fasttelefon). Du kan også gå inn på www.psykisk.no hvor det er mye informasjon og veiledning. Lykke til!

Legg igjen en kommentar