Jeg har røyket hasj hver dag litt over ett år nå

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg har røyket hasj hver dag litt over ett år nå. I høst-ferien fikk jeg besøk av politiet og de hadde razzia… Fikk da valget mellom 6- 7000 i bot eller ungdomsavtale(urinprøver). Så slutta å røyke for en og en halv uke siden, og jeg har et helvette.

Jeg får ikke sove, føler meg kald, og har ingen livsgnist. Jeg har ingenting og holde meg fast til lenger, og føler bare at allt raser sammen rundt meg. Har skaffa meg noen preparater og det hjelper, har bare tatt det 1gang fordi jeg egentlig ikke vil. Men det er utrolig fristende for å lette litt på trykket… Noen tips eller måter jeg kan slutte på??

Mann 16, Aust-Agder

Først og fremst er dette veldig tøft gjort av deg. Og det er ikke noe merkelig at du har det sånn som nå. En god del av det ubehaget/helvete du opplever er rett og slett fordi du har røyka ganske mye hasj over en god periode, og dette er veldig naturlige reaksjoner. Alle ville fått det samme som deg. I tillegg har du vært gjennom razzia og møte med politiet som sikkert ikke var veldig artig. Alle de nagative opplevelsene du har nå, forsterkes av hasjabstinenser. Dette er bl.a. fordi man begynner å «våkne opp» på godt og vondt. Og alle negative tanker og problemer virker store og uoverkommelige. Det er helt sikkert at du kommer til å få det bedre. Det er bare et spørsmål om tid. Reaksjoner som at du ikke får sove, føler deg kald, svette, mageproblemer, liten livsgnist og nedstemthet er vanlig. Da er det lett å føle at alt raser sammen rundt deg. Dette er også helt naturlig å føle.

Du er nå inne i det som kalles den første fasen etter man slutter med hasj. Den kan vare i ca to uker, og det betyr at du snart er ferdig med den. I denne fasen er det problemene du nevner vanlige og de er temmelig like for alle. Tenk at du ikke skal ta en beslutning om at du i framtiden aldri mer skal røyke hasj. Bestem deg for at du i dag ikke skal røyke hasj. I morgen beslutter du deg for å være rusfri osv. Det er fristende å lette litt på trykket, som du sier. Problemet er at om du røyker, ødelegger du din mulighet til å hanskes med de følelsene som kommer fram. Tilbakefall i dette stadiet er ofte en flukt fra de symptomene som er nevnt ovenfor. Prøv å legge merke til hvordan du og din oppfatning av verden forandres: Sammenlign forskjellene fra dag til dag. Tenk etter på hvilken måte du forandres. Spør gjerne venner, familie eller andre om de merker noen forandring hos deg. Hvis du klarer deg gjennom dette, vil du få mye igjen for det senere. Det er ingen tvil om at det lønner seg å slutte så tidlig som mulig. Det vil gi mindre sjanse for skader, og det vil gi mindre risiko for å bruke andre stoffer senere i livet.

Vi anbefaler deg å lese i hasjguidene under. De kan motivere deg, og gi deg en pekepinn på hva du har i vente i ukene som kommer, og hvordan du skal hanskes med situasjonen.
Hasjguide fra Droginfo.com (siden er på svensk, menguiden er på norsk)
Hasjuide fra Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon (RIO)

Håper det er litt til hjelp for deg å lese disse guidene for den som vil slutte med hasj. Du er også velkommen til å ringe oss på 08588 og ta en prat om dette, så kan vi gi deg noen flere tips og råd.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.