Har blitt gravid og må vise rene prøver

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei på dere 🙂 Jeg røyket litt hasj for cirka en mnd siden etter jeg egentlig har sluttet helt og det var kanskje max 15 gram, tok også et trekk for fjorten dager siden, Vil det vises på urin prøve om en uke? Har blitt gravid og må vise rene prøve og skal aldri røyke mere. Men må ta prøver en gang i blandt…. Jente 32 år 🙂

Kvinne 32, Akershus

Det er faktisk itt usikkert dette. Veiledende tall for hasj og urinprøver er som følger: Hasj kan spores i urin ca. 1 uke etter et enkelt inntak, og inntil ca. 10 uker ved jevnlig røyking over tid. Så hvis du røyka jevnlig inntil 4-6 uker siden, og siste gang for tre uker siden, kan det faktisk være at du tester positivt på prøven. Men hvis du kun har røyka de to gangene, og det er noen måneder siden du slutta, kan det være at du leverer rene prøver. Som sagt, i dette tilfellet kan vi ikke være helt sikre. Om du ønsker å teste deg selv, kan du kjøpe en prøve på nettet, f.eks. på siden scantest.no. Eller det kan hende de har tester på et stort apotek i en av de større byene. Vær klar over at tester man kjøper selv ikke alltid er 100% – men de gir deg i alle fall en pekepinn.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.