Hadde fått orden på livet mitt

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hadde fått orden på livet mitt nå, begynte på skole og var nykter en stund. Men som alltid før begynte jeg å røyke hasj igjen og satt med nåla i armen igjen denne helga.

Mann 20, Oslo

Har slitt med rus siden jeg var 14, har brukt alt fra hasj til heroin, men det jeg vanligvis bruker er hasj og amfetamin. Nå har jeg ikke vært på skolen på lenge og henger etter. Hvis jeg ikke fullfører sitter jeg igjen med gjeld på 140 000 til lånekassa. Opp gjennom åra har jeg vært på mange behandlingsplasser, både lang-og kortidsplasseringer. Jeg har rusa på meg så sterk angst at jeg har store problemer å omgås andre mennesker. Hvordan skal jeg klare å slutte med stoff? Jeg klarer meg ofte noen uker før jeg sprekker, men det ender alltid med at jeg driter meg ut.

Dette er ingen god situasjon for deg. Det skjønner vi godt. Tenker at det er bra du ser problemet og ønsker å gjøre noe med det. Men det virker som det er vanskelig å klare dette på egen hånd nå, og du trenger kanskje mer hjelp fra rusbehandlingen. Det er også viktig at du snakker med skolen din om situasjonen, slik at de er orientert og kan bidra til å hjelpe deg. Det gjelder både det økonomiske og rusproblemet. Vi råder deg til å be om hjelp gjennom behandlingsapparatet. Det er nok det som skal til igjen. Det er viktig at du kan jobbe med tilbakefallene dine. For som du sier selv, så virker det som tilbakefall er en viktig del av problemet (slik er det for de aller fleste som vil slutte med rus). Kanskje totalavhold er veien å gå for deg, i hvert fall for en god lang periode. Det er nok for de fleste lettere å forholde seg til at man ikke skal ruse seg i det hele tatt, enn å skulle prøve å ruse seg litt inni mellom og ha kontroll.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.