Fikk nylig diagnosen ADHD, men det hjelper ikke mot mitt forhold til alkohol

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

vinflaske og -glassHei. Jeg er vel det som folk ser på som en ressurssterk person, med enebolig, samboer og flere barn, og en hektisk jobb med mye utfordringer og reiser. Jeg fikk nylig diagnosen ADHD, noe som forsåvidt forklarer en del ting, men det hjelper likevel ikke mot mitt forhold til alkohol. Jeg klarer meg forholdsvis greit i ukedagene, dersom jeg ikke skal delta i noen formelle sammeneng (seminarer, foredrag e.l.). Har litt angst for slike sosiale sammenheng, og try ofte til «en drink eller to (eller fler)» for å få ned pulsen og bli mer sosial.
Det fører selvfølgelig at dagen derpå byr på sterkere angst, som igjen fører til mer drikking osv. Har også problem med å holde meg unna alkohol på fredag og lørdag i private sammenheng, og føler det har blitt en (for) stor del av livet mitt. Nå føler jeg at jeg begynner å miste kontrollen, og tror jeg behøver hjelp. Hvor kan jeg henvende meg i Follo – området, evt i Oslo? Ønsker å mestre dette.

Mann 36, Akershus

Så bra at du innser at du har et begynnede problem, da har du allerede kommet et stykke på vei til endring. Det du kan gjøre, er å ta dette opp med fastlegen din, legen har taushetplikt. Få en henvisning til en ruspoliklinkk i nærheten av der du bor. Én mulighet er f.eks. Folloklinikken. De har telefon 64 85 22 00, og besøksadresse Åsenveien 3, Ski. Du kan også gå inn på frittsykehusvalg.no og se på rusbehandlig i helse sør-øst, ventelister mm. Eller du kan ringe frittsykehusvalg son pasienttelefon på 800 41 004. Husk også at rusbehandling er mulig å gjøre poliklinisk, og det er en en del av spesialisthelsetjeneste, hvilket betyr at du har rett til å velge hvilket sykehus som skal behandle deg. Dette kan du sjekke med frittsykehusvalg på telefon eller på nett. Du kan også ringe oss på 08588 så kan vi gi deg mer informasjon. Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.