Jeg kommer fra en familie med ganske liberalt syn på alkohol. Alkoholen har ganske høy status i huset, og de mener å kalle alkohol for rusmiddel er feil. Det er et nytelsesmiddel, mener de.

Det drikkes ikke så veldig mye, og heller ikke ofte. Men det er ofte hver dag i høytider, og ved familiebesøk. Selv ermin mann og jeg avholds. Vi håper på å dra til min familie i jula sammen med min 2 år gamle sønn. Jeg er bestemt på å si fra om at det skal ikke drikkes før det er leggetid for min sønn. Jeg vet dette vil by på bråk i familien. Men jeg syns egentlig ikke det er for mye forlangt. Vil jo selvfølgelig ha totalforbud så lenge vi er der. Men; hvordan skal jeg legge fram dette? Ber jeg om for mye??? Dette er som sagt ikke i mitt hus, men mine foreldres.

Kvinne på 30 fra Akershus.

Ikke lett å svare kategorisk på det du spør om, fordi det handler om holdninger og respekt for hverandres forskjellige syn på alkoholbruk. Når det gjelder julebesøket, kan det være lurt å snakke sammen på forhånd, og komme fram til en kompromissløsning. Å kreve en bestemt atferd av dem man er på besøk hos, selv om det er egne foreldre, kan føre til større konflikter enn om du/dere aksepterte at de tok et glass til middagen. Så det handler om å gi og ta, og kanskje komme fram til en mellomløsning/kompromiss. Slik du beskriver dine foreldres måte å bruke alkohol på, høres det ut som dere burde klare å komme fram til en løsning som begge parter kan leve med.

Legg igjen en kommentar