Hei Har en venninne som er pillemisbruker. Hun har delvis innrømmet det selv at hun har problemer, men er ikke helt inneforstått med at hun trenger hjelp. Hun har i mange år vært plaget med psyken etter ulike livskriser og dagens problemer er kommet snikende og blitt verre og verre over lang tid. Hun lyver mye og det er vanskelig å stole på det hun sier. Jeg er meget bekymret for henne, men vet ikke hva jeg skal gjøre. Hvem kan jeg kontakte og hvilken hjelp kan hun få? Hun har tre barn og jeg er bekymret for deres ve og vel. Håper på svar. 
Kvinne, 40 fra Rogaland

Du kan forsøke å være åpen og ærlig om din bekymring overfor henne og barna hennes. Fortelle henne at du.f.eks. har kontaktet RUStelefonen 08588 for råd. Dersom hun er alene med omsorgen for barna, kan det være at hun har behov for avlastning/støtte? Barneverntjenesten kan ta en vurdering over situasjonen, og evt. foreslå støttetiltak. Du skriver ikke noe om barnas alder, men er de mindreårige, kan det være at de opplever omsorgssvikt. Du kan ringe barnevernet anonymt og drøfte situasjonen med dem. Dersom hun selv ønsker hjelp for pillemisbruket sitt, kan hun få en henvisning fra fastlegen sin til en behandlingsted/poliklinikk som behandler mennesker med medikamentavhengighet. Du kan f.eks. gå inn på https://www.frittsykehusvalg.no og se hva slags tilbud som finnes I Rogaland

Legg igjen en kommentar