Tiltak for unge med rusproblem i Oslo

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg er en barnevernstudent ved høgskolen i Oslo. Vi holder på med et prosjekt om behandling av ungdom rusproblemer (med vekt på narkotika). Siden vi er barnevernstudenter har vi fokus på aldersspennet 15-23. Vi trenger hjelp til å finne ut hva slags tiltak som finnes i Oslo for disse ungdommene, og særlig i aldersgruppen under 18 år som er under barneverntjenesteloven. Håper dere kan hjelpe! Vi er interessert i alle slags tiltak. 

Kvinne, 21 år fra Oslo

Oslo er delt inn i ulike bydeler, og de ulike bydelene kan ha ulike tiltak/tilbud til denne aldersgruppen. Er det ungdom med rusproblem vil oftest barnevernet bli/være koplet inn og de har oversikt over de ulike tiltakene i bydelene. Et alternativ kan være å ringe til noen av barnevernskontorene i Oslo å høre.

Noen av disse ungdommene blir sendt på behandling/institusjoner/kollektiv for å komme vekk fra byen og inn i andre miljø med tett oppfølging av voksne/fagpersoner.

Uteseksjonen er en oppsøkende tjeneste som holder til i sentrum av Oslo, de har kontakt med Ungdom fra 16 -25 år. Tlf; 913 03 913 og god oversikt over ulike hjelpetiltak. Overnattingssted for unge voksne 18-25 år, heter EXIT, ligger under rusmiddeletaten. 23 42 76 40

Dere kan også sjekke med frivillige hjelpeorganisasjoner som blåkors, frelsesarmeen, kirkens bymisjon og Maritastiftelsen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.