Promille på 2,7!

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

PromilleMin samboers datter på 17 år dro på fest uten å få lov og om natten ble vi oppringt av sykehuset om at hun var der og at de ikke hadde fått kontakt med henne. Hun ble derfor lagt på intensiv avdelig for overvåkning. De som fikk henne på sykehuset sa hun hadde drukket i litt over 1 time og da lurer jeg på hvor mye alkohol hun har drukket for å få en så høy og livsfarlig promille på så kort tid? Jenta er ca. 55 kg.
Mann 52, Hedmark

Hvor høy alkoholpromille man får avhenger av flere ting. Kjønn, kroppsvekt, hvor mye man drikker, hvor fort, væskebalansen i kroppen og om man drikker på tom mage, er alle viktige faktorer.
I dette tilfellet er det snakk om en jente med relativt lav kroppsvekt, som har drukket en ukjent mengde alkohol i løpet av kort tid. Dersom hun i tillegg har drukket på tom mage, gjør dette sitt til at topp-promillen blir høyere.
Gitt de opplysningene vi har fått, er det mulig å oppnå en promille på rundt 2,5 etter å ha drukket 1 flaske vin i løpet av 1 time.
Om du ønsker informasjon om utregning av promille kan vi anbefale denne artikkelen på vår hjemmeside. Vi kan også anbefale denne artikkelen om alkoholens virkning på kroppen ved ulike alkoholkonsentrasjoner på Folkehelseinstituttets hjemmeside.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.