Jeg er 25 og flyttet hjemmefra for lenge siden. Pappa har drukket så lenge jeg kan huske, og ifølge de som fortsatt bor hjemme blir problemet bare værre. Og har nå kommet tl et punkt at det må stoppe.Hvordan kan jeg få hjulpet min familie? Er det noen det går an å henvende seg til? Kvinne 25 ,Akershus.

Du kan kontakte Veiledningssenteret for pårørende på telefon 22993490 for råd og veiledning, og Al-anon/alateen , for de som lever med en alkoholiker eller er berørt av en persons drikking. De kan nåes på telefon 51660000.De vil kunne gi informasjon om støttegrupper for pårørende/barn av alkoholikere i Akershus. Ellers er det viktig at din far klart og tydelig får høre hva drikkingen hans gjør med dere andre i familien, og at dere som er berørt i felleskap stiller krav om at han bør endre på dette. Han kan få en henvisning til rusbehandling fra sin fastlege, enten det er nødvendig med innleggelse eller poliklinisk behandling. Du kan også gå inn på www.frittsykehusvalg.no  og se hva slags behandlingssteder som finnes i nærheten av dere/Akershus.

Legg igjen en kommentar