Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Min fars drikking går utover mine barn

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei!
Jeg har en far som har drukket hele mitt og meste av sitt eget liv. Han har nerveproblemer, vært innlagt for pillemisbruk i ung alder, er løsmiddelforgiftet etter å ha jobbet som sjømann. Alt dette har satt sine spor, men nå har jeg kommet til et punkt hvor jeg har fått nok av hans drikking i nærheten av mine barn.

Jeg har en mann med ADHD, har selv ADD, en datter med ADHD og en datter uten slikt, men hun har da urolig mage pga av all denne sammensettingen. Litt mye å stå i, da mann min akkurat er ferdig utredet og begynt nylig på medisiner. Jeg har ikke fått medisiner ennå, men har akkurat sluttet på antidepresiva (som jeg har hatt de siste 7 åra). Jeg trenger å få dette med min far på litt avstand og jeg konfronterte han på fredag etter at jeg kom hjem fra jobb, da jeg hadde gitt han ansvar for mine barn. Han satt stupfull i soffan, mine barn var på rommet, og hadde også fått ha overnattingsgjest, noe som satte mine hemninger løs. Han kjørte hjem føre jeg sto opp og jeg har ikke hørt fra han siden. Dette er andre gangen han tar halen mellom bena når jeg prøver å nå frem til han. Jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre, eller om jeg i det hele tatt kan nå frem til han?? Jeg ønsker hans beste, men vil ikke at det skal gå ut over mine barn. Han er jo den eneste jeg har. Og omvendt..
Dette ble kanskje helt feil i forhold til hva som skal skrives her, men jeg er sliten og vet ikke hvor jeg kan henvende meg 🙁

Kvinne 31, Østfold

Situasjonen du beskriver virker veldig krevende og utfordrende for alle involverte.
Som du selv skriver har din fars alkohol- og pillemisbruk i kombinasjon med hans arbeid som sjømann satt sine spor. Ikke sikkert at du skal forvente at han kan og vil endre seg. Du skriver at du har konfrontert han. Det er vanskelig å vite hvordan du har gjort dette, men kanskje kan du prøve å snakke med han om dine bekymringer knyttet til drikkingen hans, og særlig når han drikker i nærheten av dine barn. Fortell han hva alt dette gjør med deg og vær ærlig. Dessverre er det vanskelig å hjelpe en som ikke ønsker hjelp. Sånn sett blir det først og fremst opp til deg og din familie hvordan dere velger å forholde dere til faren din. Kanskje må dere skjerme barna helt fra han, i hvertfall når han har drukket og er beruset? Det kan hende at dere kunne hatt nytte av å snakke med en profesjonell om dette? Har dere vurdert å gå til familierådgivning? Du finner en oversikt over familievernkontorer i Østfold her.

Skulle din far ønske hjelp, finnes det tilbud flere steder i Østfold. Vil anbefale at dere sjekker ut www.frittsykehusvalg.no. Velg først type sykdom/behandling og region, så får dere opp en landsdekkende oversikt over tilbud. Videre vil vi anbefale dere som er pårørende å kontakte Veiledningssenteret for pårørende på tlf. 22 99 34 90. Dere er alle selvsagt velkommen til å kontakte oss på 08588.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.