Finnes det mestrings- eller forebyggende kurs i Oslo?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Min henvendelse gjelder et rusmisbruk som i hovedsak skjer i helger og festrelaterte omgivelser. Personlig oppfatter jeg dette som virkelig problematisk, da jeg ellers er en meget disiplinert og ansvarsfull person. Det jeg selvsagt frykter er at det til slutt vil ta overhånd.

Mitt spørsmål til dere er om det finnes noen tiltak (mestringskurs, forebyggenende kurs ol.) jeg kan delta på.
Mann 20, Oslo

Det er en fornuftig tanke å kartlegge hva som finnes av tilbud før ens rusbruk eventuelt tar helt overhånd. Ofte er det vanskeligere å gjøre noe dersom problemet har utviklet seg. Ut i fra det lille du skriver kjenner vi dessverre ikke til kurs som vi umiddelbart tenker kan passe. Imidlertid finnes det Ruspoliklinikker (RUPO) i Oslo, som tilbyr behandling i form av samtaler, som oftest med psykolog, sosionom eller psykiatrisk sykepleier. Mange av de som benytter seg av dette tilbudet har psykiske problemer i tillegg, men det er ingen forutsetning. For å få bestilt time må enten fastlege eller sosialtjeneste henvise deg.

Videre vil vi anbefale deg å ta kontakt med Uteseksjonen i Oslo (siden ligger midlertidig nede), tlf. 913 03 913 for å drøfte alternative løsninger med dem. Du kan selvsagt også ringe oss på 08588.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.