Er det farlig å prøve hasj én gang?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Jeg har noen spørsmål som jeg håper dere kunne ta dere tid til å svare på. Er litt nysgjerrig og har lyst til å prøve hasj, men lurer på hvilke bivirkninger en kan få av å prøve det 1 gang? Det er bare noe jeg har lyst til å prøve, ikke begynne med… Er det «farlig» å prøve det en gang?

Trener en del styrke, og lurer på om dette ene eksperimentet vil ha noe stor negativ innflytelse på fremgangen i treningen?
På forhånd takk.
Mann 18, Nord-Trøndelag

Det er ikke uvanlig å være nysgjerrig på rusmidler i din alder. Ofte er det lurt å tenke litt i gjennom og stille spørsmål, slik du gjør nå, før en eventuelt prøver et rusmiddel. Det er forbundet en viss risiko ved alle typer rusmidler.

Hva som vil skje dersom du prøver hasj én gang er vanskelig å vite sikkert, men generelt kan man si at virkningen, som ved andre rusmidler, avhenger av brukerens personlighet, forventninger og miljø, samt rusdosen. Rusen kan gjøre brukeren avslappet og pratsom, og forsterker ofte sansene, spesielt inntrykk av farger, smak og musikk. Man opplever seg selv om mer åpen og sosial, med hyppige latteranfall. Imidlertid vil ikke alle oppleve slike effekter. Noen har hatt svært ubehagelige opplevelser med kvalme og svimmelhet. Cannabis gir både dempende og svakt hallusinogene symptomer, noe som innebærer endret virkelighetsoppfatning. Når koordinasjonen, konsentrasjonen, reaksjonsevnen og vurderingsevne blir svekket, øker sjansen for lite gjennomtenkte handlinger eller ulykker. Videre kan korttidsminnet og tidsoppfatningen forstyrres. Korttidsminnet kan være nedsatt opptil et par dager etter rusen. Akutte depresjoner, angst eller forfølgelsesforestillinger kan også forekomme, avhengig av personlighet og omstendigheter, sinnstilstand, mengde inntatt stoff og innhold av THC (det viktigste virkestoffet i cannabis).
Et enkeltinntak av cannabis vil neppe ha innvirkning på styrketreningen.

> Les mer om cannabis her

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.