Har en mor (65 år) som drikker en del. Hun tror ikke vi eller andre merker at hun «smaker» litt. Det gjør vi. I tillegg så bruker hun en del medisiner så dette er ikke noen god kombinasjon. Hun skal nå flytte inn i egen leilighet, vi er veldig redde for at hun vil drikke mer nå som vi ikke kan følge så nøye med henne. Hun lover at hun ikke skal drikke, det går noen dager også «smaker» hun igjen. Hvordan kan vi gå frem og kan vi få noen hjelp fra kommunen her?
Kvinne 43, Buskerud

Det er lett å skjønne at dere er bekymret. Som dere selv skriver er kombinasjonen alkohol og medikamenter en uheldig kombinasjon. Dessverre er det slik at det er vanskelig å hjelpe en som ikke ønsker hjelp. Sånn sett er det viktigste i første omgang å snakke med henne om deres bekymring. Fortell hva drikkingen hennes gjør med dere, og vær ærlig. Dersom hun skulle ønske å takke ja til hjelp, finnes det tilbud i fylket der dere bor. Du skriver ikke noe om hvor i Buskerud dere bor, men det finnes i hvertfall tilbud i Drammen. Gå inn på www.frittsykehusvalg.no, velg type sykdom/behandling og region, så finner du en landsdekkende oversikt over aktuelle tilbud. Du kan også lese mer om Borgestadklinikken her. Som oftest vil det være nødvendig med en henvisning fra fastlege. Vi vil også anbefale dere som er pårørende å kontakte Veiledningssenteret for pårørende på tlf. 22 99 34 90. Dere er alle selvfølgelig også velkommen til å kontakte oss på 08588.

Legg igjen en kommentar