Sirkulasjonssjokk av amfetamin?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg er en såkallt periodebruker av stoffet amfetamin, og har vært hardt ute på dette stoffet, med doser som garantert har satt sine spor både fysisk og psykisk. Jeg har ikke pratet med lege om dette. Jeg lurte kun på en ting som jeg har merket meg som unormalt, her for noen dager siden brukte jeg opp 3 gram på en dag og to, som tross alt ikke er i nærheten av kvantumet brukt daglig før. Vet slag osv kan komme ved selv små doser, men vi kan vel utelukke det som en reaksjon siden jeg sitter og skriver dette nå.
Virkningen ble som vanlig, men etter en stund ble puls lav og svak, tilnærmest lavt blodtrykk. Stund etter dette kom det en ekstrem hjertebank, som var smertefull som nøkken og ville ikke roe seg uansett om jeg lå eller satt rolig, i tilegg passa på at jeg var rolig og pustet normalt. Det skal nevnes at jeg vet med meg selv at dette ikke var panikkangst på noen slags måte. Deretter merket jeg nedsatt følelse i omtrent hele overkroppen, kalde hender, ekstremt innkry! mpede blodårer som hadde en tendens til å gi meg inntrykket av å " sprekke" og "revne" (Noe de selfølgelig ikke gjorde, men dette er nærmeste jeg kommer i forklaringen av dette.) Det kom også en rask pigmentforandring i huden, først fra meget mørk og grå-aktig til mer gul. Passet på og ta meg et varmt bad for å få utvide årene litt, som hjalp noe smålig. Etter dette gikk jeg og la meg og prøvde og puste så rolig som mulig og prøve å fokusere på å få litt mindre hoppende hjerte, og sovnet etter en tilsammen 10-11 timers smertefull tur. Hjertebanken holdt på i nærmest to uker etter. Kunne dette vært noe ala sirkulasjonssjokk/svikt?

Mann, 18 år fra Rogaland

Noe av det du beskriver kan høres ut som sirkulasjonssjokk, men om det var det det var kan vi ikke svare på. (Henviser til pasienthåndboken) Vil anbefale deg å ta dette opp med fastlegen. Slike reaksjoner kan også komme av urenheter i amfetaminet. Legger ved en link til shdir sine sider.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.