Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Krise i familien

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, vi har kommet i en liten krise, min datter på 14 år oppdaget at hennes far, min mann røkte hasj. Hun stilte ett ultimatum, pappa du må slutte. Hun har sagt det til han før og han lovet at han skulle avslutte den delen av sitt liv. Etter det så har han gjort det i skjul for henne og hun har trodd at han var ferdig med den delen av livet. jeg som mamma lurer nå, skal min datter og jeg flytte pga det han gjør, eller har dere noen gode ideer til hvordan vi kan støtte han , mens han slutter. han har røkt siden han var tenåring, og er nå 40. Han har fungert "normalt" med jobb, som pappa osv. Jeg er usikker hvordan jeg skal hjelpe han og ikke minst min datter slik at hun føler seg trygg på at det ikke er rus i vår familie. Jeg har aldri likt det han drev med, men han har holdt en lav terskel, jeg vet, men har ikke sett. Håper på litt gode råd. Vennlig hilsen bekymret kone og ikke minst mamma. Kjønn:
Kvinne, 39 år fra Akershus

Det er ikke vanskelig å skjønne at du har et dilemma her. Ut i fra hva du skriver kan det virke som om mannen din er ambivalent i forhold til om han vil slutte eller ikke. Han lover datteren deres å slutte, men fortsetter likevel. Du kan kanskje starte med å fortelle han om din bekymring, og om hva du tenker dette gjør med deg og med familien som helhet. Vær ærlig.

Erfaringene knyttet til det å slutte med hasj varierer fra person til person. Noen klarer det helt fint på egenhånd, mens andre trenger profesjonell hjelp. Ønsker han hjelp, kan han oppsøke lege, som kan henvise han til poliklinisk behandling. Dersom han ønsker å forsøke på egen hånd, kan du tipse han om at det finnes ulike guider som inneholder råd om hvordan man kan slutte å røyke hasj. 3 slike finner du her, her og her.

Det er vanskelig å ta stilling til om du og datteren din skal flytte eller ikke. En slik avgjørelse må vel uansett basere seg på en totalvurdering av hvordan forholdet fungerer. Kan hende dere alle ville hatt utbytte av familierådgivning. Her finner du oversikt over familierådgivingskontorer i Akershus. Dersom du eller din datter som pårørende har behov for å snakke med noen om denne situasjonen, vil vi oppfordre dere til å ringe Veiledningssenteret for pårørende på tlf. 22 99 34 90. Dere er alle selvsagt også velkommen til å ringe oss på 08588.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.