Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Kjæresten min ruser seg

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Kjæresten min, og far til jentungen, har et seriøst problem. Egentlig mange, men de gror inn i hverandre til ett MEGA PROBLEM! Han sier han sliter med nerver, og søvn. Han får sobriler, apodormer og imovaner av legen sin, hver måned. Det har han fått i flere år nå.. Han sier han ikke får sove uten, men jeg har merket at han sover like godt selv når han er tom for medisiner. På toppen av det hele røyker han hasj dagen og natta lang. Han røyker hasj som andre røyker sigaretter. Jeg ser dette som et STORT problem, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, for han nekter å slutte, men jeg greier ikke dette lenger. Jeg merker ikke rusen av hasjen for han kontrollerer den ganske godt, men de andre, off, jeg blir helt dårlig av å se hvor rusa og på trynet han er. Hva skal jeg gjøre?! Har lyst å gå fra han, men tør ikke det heller. Vil ikke være alene. Han sitter oppe hele natta, er gjerne ute med venner og ruser seg, legger seg en eller annen gang etter solen står opp, også sover han hele dagen. Skal jeg gidde dette lenger?! Skal jeg gå fra han og ta sjansen på å være HELT alene?! På forhånd, tusen takk for svar!!!
Kvinne 20, Vest-Agder

Slik du beskriver situasjonen kan det virke som om kjæresten din er mer opptatt av rus og av sine venner enn av deg og datteren deres. Videre sier du at han nekter å slutte å ruse seg. Det er vanskelig å få til endring hos en person som ikke ønsker endring eller hjelp. Du må ta stilling til om du er villig til å ha det sånn eller ikke, og særlig viktig er det å sikre at datteren deres blir ivaretatt på en god måte. Du skriver at du blir helt alene dersom du går fra han. Selv om det ikke blir helt det samme, har du kanskje noen venner eller familie som kan støtte deg i en vanskelig situasjon? Kanskje du også kan rådføre deg med disse i forhold til hva du skal gjøre fremover? Det er også et alternativ å ringe Veiledningssenteret for pårørende. De tilbyr faglig veiledning til pårørende til rusmiddelavhengige.

> Ring 22 99 34 90 (Oslo) eller 51 66 42 02 (Sandnes)
> Sjekk også www.veiledningssenteret.no elller www.veiledningssenteret.net

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.