Hei 🙂 jeg har røyka marihuana 2 ganger sist gang var ca 10 dager sida. hvor lenge blir det i blodet sånn at man kan se det når man tar blodprøve ? og når du er syk og legen må ta blodprøve bare for å sjekke om du er syk kan han se om du har røyka pot og har han rett til å si det til foreldrene mine ?

Gutt 14, Aust-Agder

Cannabis vil kunne spores i blod kun noe timer etter siste inntak. I urinen vil det kunne spores i ca. 1 uke etter et enkeltinntak, opptil 10 uker for de som røyker mye og hver dag. Legen din vil ikke oppdage dette gjennom en blodprøve/urinprøve med mindre prøven testes spesielt for cannabis. Du skal i så fall bli varslet om dette på forhånd. Så lenge du er mellom 12-16 år har legen en rett til å opplyse foreldrene dine, men ingen plikt.

> Les mer om cannabis her

Legg igjen en kommentar