Kan legen se at du har røyket cannabis?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei 🙂 jeg har røyka marihuana 2 ganger sist gang var ca 10 dager sida. hvor lenge blir det i blodet sånn at man kan se det når man tar blodprøve ? og når du er syk og legen må ta blodprøve bare for å sjekke om du er syk kan han se om du har røyka pot og har han rett til å si det til foreldrene mine ?

Gutt 14, Aust-Agder

Cannabis vil kunne spores i blod kun noe timer etter siste inntak. I urinen vil det kunne spores i ca. 1 uke etter et enkeltinntak, opptil 10 uker for de som røyker mye og hver dag. Legen din vil ikke oppdage dette gjennom en blodprøve/urinprøve med mindre prøven testes spesielt for cannabis. Du skal i så fall bli varslet om dette på forhånd. Så lenge du er mellom 12-16 år har legen en rett til å opplyse foreldrene dine, men ingen plikt.

> Les mer om cannabis her

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.