Hvordan hjelpe når barna bor i utlandet?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har to jenter på 12 og 16 i familien som har fortalt meg at deres foreldre drikker mye og at når far drikker blir han voldelig, noe som gir seg utslag i at han kaster ting rundt og/eller etter deres mor. Han skal visstnok også ha tatt kvelertak på mor med telefonledningen. De forteller meg at når slike ting skjer, setter de seg på rommet og skrur opp musikken. Ut fra det jeg har hørt fra andre mistenker jeg at både far og mor også bruker andre rusmidler. Jeg vil gjerne hjelpe disse jentene men de bor langt unna oss og utenfor Norge. Noen forslag til hva jeg kan gjøre? Familien fremstår utad som en vellykket familie med gode jobber, fint hus og god skole til barna.

Kvinne 34, Akershus

Hva du kan gjøre vil antakelig blant annet avhenge av i hvilket land familien befinner seg i og om det finnes en barneverntjeneste i landet. Vi anbefaler deg å ta kontakt med det lokale barnevernet i kommunen du bor i. Forhåpentligvis kan de veilede deg videre i forhold til om du kan bidra med noe i denne situasjonen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.