Hvordan hjælper man bedst en ung fyr først i 20erne som kommer og ber om penge fordi han lige har brugt de sidste op på spil og så har han forresten også lige været ude og drikke med vennerne. Er det for meget at sige at han både har et alkohol og et spilleproblem. Han siger igen og igen at han glæder sig til at komme i militæret så han kan få noget diciplin, men indtil da vil han bare leve livet. Jeg giver ham ikke penge længere, men han forsøger sig fortsat.

Kvinne, 30 fra Oslo

Det beste du kan gjøre er kanskje å fortsette med å ikke gi han penger sålenge du vet hvordan han disponerer dem. For gir du ham penger bidrar du til at han kan opprettholde denne livsstilen. Snakk med ham om dette, og vær tydelig på hva du mener, og konsekvent. Og det høres ut som han trenger hjelp, siden han gleder seg til de rammer og krav som er i det militæret. Det kan tyde på at han har en viss selvinnsikt, men at han lever slik han gjør så lenge det går.

Dersom dette har eller kan komme til å utvikle seg til et problem for han, kan du tipse han om at det finnes tilbud både i forhold til alkohol- og spilleavhengighet. Ønsker han hjelp kan han ta kontakt med lege for videre henvisning. Han kan også ringe Hjelpelinjen for spilleavhengige på tlf. 800 800 40.

 

 

Legg igjen en kommentar