hva er mettamfetamin 
Kvinne 18, Østfold

Metamfetamin er kjemisk nært beslektet med amfetamin, og virkningene av amfetamin og metamfetamin er svært like. Begge er sentralstimulerende stoffer med effekter som økt aktivitet, pratsomhet, rastløshet, nervøsitet, hevet stemningsleie, høy selvfølelse, apetittløshet og våkenhet/problemer med å kunne sove. Uro, forvirring, panikk og tankeforstyrrelser kan også forekomme. Høy puls, høyt blodtrykk og øket kroppstemperatur er vanlige fysiske symptomer. Pupillene blir ofte store. Metamfetamin kan gå noe raskere over til sentralnervesystemet enn amfetamin fordi det er mer fettløselig. Av denne grunn fremstår metamfetamin som noe mer potent enn amfetamin. Det innebærer at man trenger lavere dose for å oppnå tilsvarende effekt. I tillegg blir noe av metamfetaminet som inntas omdannet til amfetamin i kroppen, slik at inntak av metamfetamin vil kunne gi en noe lenger rus enn amfetamin. I ren form er amfetamin et hvitt pulver. Illegale kvaliteter er imidlertid ofte gulaktige (noen ganger også rosa eller lysebrune), fuktige og med en karakteristisk lukt. Metamfetaminpulver har liknende utseende som amfetamin. En spesiell variant av metamfetamin kan røykes, og foreligger som store, isklump-liknende krystaller. Denne varianten blir ofte omtalt som "ice".

> Les mer om amfetamin og metamfetamin her

Legg igjen en kommentar