Hva er forskjellen mellom amfet og metamfet?
Mann 17, Vestfold

Amfetamin er et sentralstimulerende stoff. Det finnes flere hundre amfetaminforbindelser og amfetaminlignende stoffer. Amfetamin ble tatt i medisinsk bruk i 1927. Fordi det utvider luftveiene, ble det blant annet brukt til behandling av astma og forkjølelsessykdommer. Mesteparten av det illegale amfetaminet i Skandinavia er amfetaminsulfat som framstilles i laboratorier i Europa. Amfetamin i ren form er et hvitt luktfritt pulver, men illegale kvaliteter er ofte gulaktige, fuktige og illeluktende.

Metamfetamin er et stoff som er nært kjemisk beslektet med amfetamin. Virkningen er den samme, men stoffet er noe mer potent slik at man trenger en mindre dose enn med amfetamin for å oppnå samme effekt. Uttrykket "speed" som i dag brukes som et slanguttrykk for alle sentralstimulerende stoffer kommer fra metaamfetaminbruk i USA. Metaamfetamin er i ren form et hvitt, krystallinsk pulver uten spesiell lukt. Illegale kvaliteter kan være misfargede og ha en karakteristisk lukt. En spesiell variant av metaamfetamin foreligger som store, isklumplignende krystaller. Denne kalles "ice."

> Les mer om amfetamin og andre sentralstimulerende stoffer

Legg igjen en kommentar